Interim Marknadschef

Behöver ni snabbt förstärka ert marknadsteam med expertis och erfarenhet? En interim marknadschef kan vara lösningen! Med djupgående kunskap och mångårig erfarenhet kan en interim marknadschef leda ert team och hantera alla aspekter av marknadsföringsprocessen. Vi på HRM erbjuder skräddarsydda interimslösningar som säkerställer att er verksamhet har den expertis som krävs för att nå era mål.

Vanliga arbetsuppgifter för en interim CMO

En interim CMO är en specialist som tillfälligt tar hand om och hanterar alla aspekter av verksamhetens marknadsföringsprocesser. Huvudsakliga uppgifter och ansvarsområden innefattar bland annat:

  • Marknadsstrategi och planering
  • Kampanjhantering
  • Varumärkesutveckling
  • Marknadsanalys
  • Digital marknadsföring
  • Ledning av marknadsteam
  • Budgethantering
  • Uppföljning och rapportering

Hyr er marknadschef via HRM

Genom att hyra en interim marknadschef via HRM får ni tillgång till spetskompetens och erfarenhet när ni behöver det som mest.  Våra interima marknadschefer har beprövad erfarenhet av att leda team, utveckla och genomföra strategiska marknadsplaner samt driva försäljning och varumärkesutveckling. Med HRM får ni en skräddarsydd lösning som säkerställer att er marknadsföring fortsätter att leverera resultat och skapa värde för er verksamhet.

Då behövs en marknadschef med interim tillsättning

Behovet av en marknadschef med interim tillsättning kan uppstå av flera olika anledningar. Här är några av de vanligaste situationerna:

1. Minskad försäljning

Vid minskad försäljning är det viktigt att snabbt identifiera och genomföra effektiva marknadsstrategier. En interim marknadschef kan analysera situationen, identifiera problemområden och implementera åtgärder för att återställa tillväxt och förbättra försäljningsresultaten.

2. Digitalisering av marknadsfunktionen

Digital transformation kräver specialiserad kompetens för att framgångsrikt integrera nya digitala verktyg och strategier. En interimskonsult med erfarenhet av digitalisering kan hjälpa till att implementera och optimera digitala marknadsföringskanaler, vilket förbättrar effektiviteten och når nya kundsegment.

3. Utveckling av e-handel

Om er verksamhet planerar att lansera eller expandera sin e-handelsverksamhet kan en interim CMO bidra med den nödvändiga expertisen. De kan utveckla och genomföra e-handelsstrategier, säkerställa en smidig kundupplevelse online och optimera digitala marknadsföringsinsatser för att driva försäljning.

4. Vakans eller sjukfrånvaro

När den ordinarie marknadschefen är frånvarande på grund av exempelvis föräldraledighet eller långtidssjukskrivning, kan en interimskonsult snabbt fylla rollen. Denna säkerställer att viktiga marknadsföringsfunktioner fortsätter utan avbrott och håller verksamheten igång smidigt.

Så arbetar vi med konsultrekrytering

Analys

Vi inleder varje konsultrekrytering med en grundlig analys av behov, framgångsfaktorer och viktiga kompetenser för att säkerställa en effektiv matchning mellan kandidat och uppdrag.

Sökning av kandidater

Våra erfarna researchers använder en kombination av annonsering, externa och interna databaser samt vårt omfattande nätverk för att aktivt söka och identifiera kandidater som uppfyller era krav och förväntningar.

Urval & presentation

De kandidater som matchar era behov och visar intresse för uppdraget presenteras för er.

Bedömning

Vi administrerar intervjuer mellan er och de presenterade konsulterna. Vi erbjuder även möjlighet att genomföra tester samt referenstagning efter önskemål.

Uppföljning

Efter placeringen fortsätter vi att följa upp och stödja både er och den nyanställda konsulten för att säkerställa en smidig integrering och en framgångsrik genomförande av uppdraget.

Så hjälper vi er

I många verksamheter är expertis inom marknadsföring avgörande. Vår uppgift är att säkerställa att ni snabbt och effektivt får tillgång till den bästa interimslösningen för en marknadschef.

1. Skräddarsydda tillsättningar

Vi förstår att varje verksamhets behov är unikt. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar för att hitta den interima CMO som bäst överensstämmer med era specifika krav.

2. Snabb matchning

Vi är stolta över vår förmåga att reagera snabbt på era behov. Genom vårt omfattande nätverk av kvalificerade kandidater kan vi effektivt matcha rätt person till er organisation inom en kort tidsram.

3. Expertis och erfarenhet

Våra kandidater är noggrant utvalda för sin expertis och erfarenhet inom marknadsföring. Vi säkerställer att de har de färdigheter och den erfarenhet som krävs för att omedelbart bidra till er verksamhets framgång.

4. Flexibilitet

Våra interimslösningar är utformade för att vara flexibla och anpassningsbara, vilket möjliggör en smidig integration i er verksamhet för såväl korta som långa uppdrag.

Vi erbjuder:
Vad kan jag hjälpa dig med?
Vad kan vi hjälpa till med?